Στοιχεία Επικοινωνίας

Nova Solar Invest ΕΠΕ
Λεωφόρος Τατοΐου & Παρθενώνος 1
Τ.K. 145 64
Τηλέφωνο
+30 210 3390524-525
Φαξ
+30 210 3390526
Email
info@novasolarinvest.gr
"Ελληνική Ενεργειακή Αγορά: Προοπτικές και Προκλήσεις" είναι το θέμα της ημερίδας που συνδιοργανώνουν στις 18.03.2011 (ώρες 9.30 έως 2.30) στο ξενοδοχείο King George II Palace (Πλατεία Συντάγματος) το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Γερμανικό Κέντρο Επενδύσεων (Germany Trade and Invest) και η Δικηγορική Εταιρία "Μεταξάς & Συνεργάτες".

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ι. Μανιάτης, ο τέως Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Μ. Μαΐλλης, ο Ακόλουθος Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Α. Graf.

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν εισηγήσεις: ο Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ κ. Μ. Ασλάνογλου, ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Χατζηαργυρίου, η Βοηθός Διευθύντρια -Διεύθυνση Διαχείρισης Ενέργειας της ΔΕΗ κ. Α. Ψυρρή, ο Γεν. Διευθυντής του ΕΣΑΗ Καθηγητής κ. Κακαράς, ο Πρόεδρος της ΕΒΙΚΕΝ (Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας) κ. Κ. Κουκλέλης, ο Head of Trading της ENERGA κ. Σ. Λιαρμακόπουλος, ο Πρόεδρoς της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παπασταματίου, ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών για έργα Α.Π.Ε του ΥΠΕΚΑ κ. Ν. Χαβιαρόπουλος, η Δικηγόρος Χ. Σαραντίδου από τη Δικηγορική Εταιρία «Μεταξάς & Συνεργάτες», ο κ. Κ. Βαμβακάς, Διευθύνων Σύμβουλος της VK Premium Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και ο Δρ. Α. Κελέμης, Ειδικός Σύμβουλος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Η ημερίδα περιλαμβάνει δύο κύριες θεματικές ενότητες:

Στα πλαίσια της πρώτης ενότητας με τίτλο "Η Ελληνική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας: "Στρεβλώσεις" και αναγκαίες ρυθμιστικές παρεμβάσεις" θα αναπτυχθούν θέματα άμεσης επικαιρότητας σε σχέση με την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, λ.χ. θα γίνει αναφορά στους διοικητικούς / ρυθμιζόμενους μηχανισμούς εκτός αγοράς (ΑΔΙ, τέλη ΥΚΩ, μηχανισμός κάλυψης μεταβλητού κόστους παραγωγών, τέλος ΑΠΕ κλπ.) καθώς και αποτίμηση των επιπτώσεών τους. Περαιτέρω αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσει η προβληματική του λειτουργικού/ ιδιοκτησιακού διαχωρισμού της ΔΕΗ ως μέσου για την απελευθέρωση ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με αναφορά και στις νομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από το σχετικό ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα που φέρει ως τίτλο "Χρηματοδότηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης" πρόκειται να παρουσιαστούν υποενότητες που άπτονται σημαντικών ζητημάτων, όπως λ.χ. εισηγήσεις για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις ΑΠΕ (λ.χ. HERMES Deckung), ενώ, τέλος, θα παρουσιαστούν εισηγήσεις για τους μηχανισμούς χρηματοδοτικής στήριξης έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα.Στόχος της ημερίδας είναι η επίτευξη μιας όσο το δυνατόν πιο ζωντανής συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με όλους τους θεσμικούς παράγοντες της αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται μια τεχνοκρατικά επαρκής και ισορροπημένη παρουσίαση των συγκεκριμένων θεματικών αλλά και των θέσεων όλων των παραγόντων της αγοράς, συνοδευόμενη όμως και από σχετικό ουσιαστικό διάλογο.

Χορηγoί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες Energa και VK Premium Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και χορηγοί επικοινωνίας η διαδικτυακή ενημερωτική πύλη www.energypress.gr , η εφημερίδα "ο Κόσμος του Επενδυτή", η διαδικτυακή ενημερωτική πύλη www.capital.gr , και η γερμανόφωνη εφημερίδα "Griechenland Zeitung".

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, www.german-chamber.gr , Τηλ. 210 6419022, 210 6419000, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κύλιση στην αρχή